Hoppa till sidans innehåll

Musik på träningsdansen


Musik på träningsdansen i Aerobichallen

På träningsdansen i Aerobichallen spelar vi både bugg- och foxmusik, då det är dessa socialdanser vi lär ut på våra kurser. Spellistan består av varannan fox respektive bugg, för att uppmuntra till snabba byten, då "en dans" är en av varje.

Klubbens kursdeltagare och medlemmar erbjuds inte mindre än ca 15-17 träningsdanser per termin i Kristiansborgshallen och 12-15 träningsdanser på Klinta IP, vilket vi är mycket glada och stolta över. Samtidigt som vi naturligtvis också är mycket rädda om vår träningsdans.

För musiken ansvarar Musikgruppen. De bjuder årligen medlemmarna på många trevliga danskvällar. Musikgruppen gör dels egna listor men ansvarar också för att sätta samman spellistor av den önskemusik som medlemmar lämnat in. Vill man veta vem som står för musiken en onsdag, då får man besöka träningsdansen.

Vår träningsdans är helt beroende av att någon frivillig sätter samman en spellista varje onsdag/torsdag, så vi har musik att dansa till. Att fler vill ta på sig detta speciella uppdrag är vi väldigt glada och tacksamma över, samtidigt som det ger en större variation på den musik vi får träningsdansa till. Reglerna för att göra en spellista hittar man under träningsdansens spelram, Aerobichallen.

Vi vill naturligtvis ge de medlemmar som vill prova på att göra en spellista också få chansen att spela upp den. Det krav vi har är att man ska kunna dansa bugg och fox till musiken. Musiken ska bestå av tydliga bugg- och foxlåtar och spellistan ska följa gällande "spelram".

Att vi alla tycker väldigt olika om musik är som bekant känt för de flesta och något vi får acceptera. Vissa föredrar dansbandsmusik, andra schlagers, en del blues och rock, vissa ren popmusik eller swingmusik. Musik som vissa tycker är bra att dansa till, tycker kanske andra är mindre bra eller inte alls om som dansmusik.
Så är det i musik- och danslivet.  

Uppdaterad: 31 AUG 2018 16:52 Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

Postadress:
DK Dream Team - Danssport
Bomansgatan 10
72220 Västerås

Kontakt:
Tel: +46768289401
E-post: dansklubbendreamteam...

Se all info