Dansfesten nu på lördag - DK Dream Team - Danssport - IdrottOnline Klubb

Nu ska vi äta gott, dansa och ha trevligt!

2018-04-05 17:04
Vi har gjort absolut allt vad vi kan! Allt vad som står i vår makt!
  • Uppdaterad: 2018-04-30 15:17

Att det kvinnliga könet är mera intresserad av dans än vad män är, det är något som vi alla känner till. Varför är det så? Det är det kanske ingen som riktigt med säkerhet vet orsaken till. Detta med att det saknas herrar/förare på danser är ett känt fenomen och ett faktum på nästan på alla våra dansställen i hela landet. Vad ska vi göra för att locka fler herrar upp på dansgolvet?

Vi har i vanlig ordning gjort allt vad vi kan i styrelsen, för att locka lika många herrar som damer i klubben till kursavslutningsfesten. På de senaste dansfesterna har det varit ganska jämt fördelat mellan kvinnor och män. Tyvärr lyckas vi inte alltid med detta och det är något som vi inte kan göra mycket åt, som alla förstår. Vi kan inte tvinga någon medlem till att gå, lika lite som vi kan hindra någon medlem från att gå på festen, så länge det finns biljetter kvar. Vi tvingas dock nästan alltid till att sätta en övre gräns för hur många medlemmar dans- och matstället kan ta emot, så "först till kvarn" gäller alltid på våra dansfester.

I ett första försök att råda bot mot mot saknaden av herrar/förare på våra träningsdanser så har vi under vårterminen genomfört en kortare kurs för vana följare/damer som vill lära sig att föra i buggen. Detta är med stor säkerhet något vi kommer att återkomma med om det bara finns ett tillräckligt stort intresse bland våra vana följare/damer i klubben. Fler damer/tjejer som kan dansa förare i bugg och fox är en mycket god hjälp för att lösa problemet med för få manliga förare.

Du som är van följare och funderar på att lära dig föra i bugg eller fox, gör som vissa andra damer har gjort, gå nybörjarkursen i bugg eller fox som förare. Eller anmäl ditt intresse för att gå en förarkurs i bugg för vana följare. Du kommer aldrig att ångra dig och samtidigt får du uppleva den härliga känslan av att vara den som bestämmer vad som ska ske i dansen. Vara en av de duktiga damer/tjejer i klubben som kan både föra och följa i dansens snurrar.

Eva Eriksson, Flisavägen 54

E-post: [saknas] Information