Info om musiken vi spelar

06 NOV 2019 18:05
  • Skapad: 06 NOV 2019 18:05

Hej alla. Här är lite information om klubbens musik, hur den väljs ut och hur ni som medlemmar kan påverka musiken.

Klubben har en ”musikgrupp” som ansvarar för mycket av musiken som spelas på onsdagasdanserna, Klinta, klubbens fester samt andra eventuella evenemang.

Musikgruppen består idag av 6 personer och vi har aktivt försökt se till så att den representeras av medlemmar med olika musiksmak för att få bästa möjliga spridning av olika musikstilar.

Det som i grunden styr vilken typ av musik som spelas på träningsdanserna är vilken inriktning klubben har valt med sina danser. Det finns olika varianter av både bugg och fox vilket gör att musiken på träningarna behöver spegla den musik som passar till de danser klubben har valt att lära ut. Onsdagsdansernas huvudsyfte är att de medlemmar som gått klubbens kurser ska få träna på de saker de lärt sig där.

Under 2018 hade musikgruppen ett projekt som hette önskelistan. Där fick alla medlemmar i 2 omgångar önska 4 låtar var som sedan sattes ihop till totalt 9 önskelistor som klubben fortfarande använder sig av. De listorna speglar alltså den musik som medlemmarna vill ha väldigt bra.

Önskelistorna kom alltså även att fungera som en sorts undersökning för hur stort medlemmarnas intresse var för olika typer av musikstilar. Det gör att vi vet ganska bra hur stor procent som bör spelas av olika musikstilar för att alla ska bli så nöjda som möjligt. Det försöker vi ta hänsyn till i de listor vi gör samtidigt som personen som sätter ihop listan behöver få utrymme att sätta sin personliga touch på listan.

Det har varit endel åsikter om musiken och vi i musikgruppen välkomnar alla förslag och idéer som kan hjälpa till att få våra danstillfällen bättre. Era åsikter är viktiga och utformning samt regler för listorna är i ständig förändring.

Dock så vill vi inte behöva fokusera och förklara hur och varför musiken är som den är när vi är på klubben och dansar. Därför så hänvisar vi alla frågor som gäller musik direkt till mig så lovar jag att svara så gott jag kan och att föra vidare alla idéer och förslag om ändringar till musikgruppens möten. Dem har vi normalt 2 gånger per termin. Behöver idéerna även tas upp med styrelsen så vidarebefordrar vi i dem dit.

Ni kan kontakta mig på mail, telefon, sms eller messenger, vilket spelar mindre roll bara vi håller alla frågor till tid när vi inte är på Carlforsska och ska dansa, då vill vi få fokusera på att ha roligt och slappna av som er andra.

Christoffer Pettersson, sammankallande i musikgruppen.
Mail: This is a mailto link

Skribent: Joel Gustafsson